tirsdag den 12. februar 2013

Fyld den - Rul den!!!

Kunne måske ha været en titel til så meget, men i dagens anledning er det altså åbenlyst ;)

PANDEKAGEDAG :D

Og det var det også herhjemme, fandt en rigtig nemt gluten-mælkefri opskrift på Freya Charlottes blog, så selv den mindste (eller en på skrump) ville kunne være med ;)

Men hvad skal man så putte i den flade kage?
Herhjemme endte det med ganske klassisk pandekager, med hindbærsylt, sukker eller regnbueis, efter sen stores ønske. Og ja det går jo altid rent ind :)

Jeg har helt bestemt favoritter til fyld, og synes det er lidt ærgerligt at denne fantastisk nemme dessert/spise er gået hen og blevet en "kedelig klassiker", for de kan jo piftes uendeligt op.
Så nu får i en top 5 i mit yndlingsfyld, og så vil jeg da opfordre jer til at springe med på bølgen om pandekagedag og hvis i ligger inde med at fantastisk fyld, vil jeg da håbe på en kommentar ;)

1. Den friske.
En lækker citronsorbet, m. mynte og mørk chokolade.
En god opskrift til sorbet'en kan findes Her fra Arla, ellers har de fleste italienske delikatessebutikker, et lækkert udvalg. En god mørk chokolade hakkes og drysses over pandekagen med mynte blade, inden den rulles om et antal passende kugler sorbet.
Dejlig frisk og god til sommeren.

2. Den kinky.
Dette må nok være min ultimative favorit, mund det er lækkert.
En god lakridsis og så friske hindbær eller solbær.  Det er bare godt altså :)
kan laves som en ganske alm vanilleis m. Lakridspulver, hvis ikke man vil ud i at lave is, kan man sikkert få en lignende oplevelse med vanilleis og lakridssovs, eller en færdigkøbt lakridsis.
Hvis man ønsker at fremhæve bærsmagen, kan man istedet bruge en frisk bærsorbet og drysse med salmiakpastiller over. De lækre Salmiakki pastiller fra Fazer kan bestemt anbefales.

3. Den julede.
Æbler og kanel er bare altid godt, herhjemme er det oftest som crumble m. Ribs.
Men det funker også i en pandekage.
Skær æbler i tern, lig dem i et ildfast fad og strø kanel og lidt sukker ud over dem, inden de bages ca. 10min ved 175grader.
Smager så godt i en pandekage og en god klat vanilleis vil bestemt ikke gøre noget dårligt ;)

4. Den modne.
Ja det er vel egentlig ikke mere en voksen end en børnepandekage, men min datter ville klart kategorisere den i den kedelige ende ;)
Pærer snittes i tynde skiver, drysses med ristede nødder, og lidt chokoladesauce toppes på.
Igen ville en vanilleis ikke skade, men det kan bestemt sagtens spises uden.

5. Den rodede.
Dette må være endnu en børnefavorit, men hvor noget af børnefødselsdagen går lidt væk sammen med regnbue isen.
En god frugtsalat m. Råcreme er et yderst fornuftigt fyld i en pandekage.
Man kan få ryddet ud i frugtskålen, og den vil automatisk variere efter sæson.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar